dimecres, 17 de setembre del 2014

Autors literaris


  • En aquesta secció, trobareu informació i diversos llibres sobre els autors de literatura infantil que detallo a continuació:
  1. Adela Turín
  2. Beatriz Montero
  3. Beatrix Potter
  4. Almudena Taboada 
  5. Eric Carle 
  6. Leo Lionni
  7. Germans Grimm
  8. Charles Perrault
  9. Gianni Rodari
  10. Mar Pavón
  11. Iela Mari
  12. Antonio Rubio
  13. Oliver Jeffers 





1. ADELA TURÍN 




És una historiadora de l’art i escriptora italiana que, després d’analitzar els aspectes sexistes en la literatura infantil durant anys, va treure una col·lecció de contes anomenada “Dalla parte della bambine” (Del costat de les nenes), juntament amb la il·lustradora Nella Bosnia. Turin estava vinculada al moviment feminista i amb aquesta col·lecció volia combatre la discriminació de gènere, sobretot la que es donava dins l’àmbit de les famílies, clarament patriarcals.

Això era a finals dels anys 70, començaments dels 80.


Per saber-ne més...
  • Alguns dels llibres que va escriure:

Títol: Rosa Caramelo
Editorial: Kalandraka

Il·lustrador: Nella Bosnia





Aquesta història tracta d'uns elefants masculins i uns efelefants femenins, els quals viuen separats i tenen activitats diferents,inclús el color d'aquests és diferent. Els elefants mascle són grisos i els elefants femella són de color rosa. Les femelles estan tancades en un jardí, Margarida és l'única elefanta del grup incapaç d'aconseguir que la seva pell sigui de color rosa caramel. Aquesta 
decideix marxar del jardí per a viure en llibertat com la resta d'elefants.


Títol: Arturo y clementina
Editorial: Kalandraka
Il·lustrador: Nella Bosnia 






En casar-se, Clementina somiava amb una vida plena d'aventures i descobriments. Arturo li va proporcionar una vida tranquil·la i sense sorpreses. ¿Volia aprendre a tocar la flauta? Ell li oferia amablement un tocadiscs. ¿Volia pintar? Li regalava un bonic quadre. ¿Volia anar amb ella a Venècia? Li comprava un bell gerro de Murano. Clementina carregava amb els regals, esgotava les seves possibilitats i s'avorria moltíssim. Fins al dia que decideix viure al seu gust...


Títol: Una feliz catástrofe 
Editorial: Kalandraka
Il·lustrador: Nella Bosnia 


Aquesta història tracta d'una família de Ratolins, els quals tenen una vida monòtona i sense sorpreses. La Sra. Flora, la dona del Sr. Ratolí es passa la vida fent tot allò que el Sr. Ratolí li ordena, fins que, un dia la Sra. Flora decideix marxar de casa amb els seus fills per poder viure amb tranquil·litat. 


Títol: Los gigantes orejudos 
Editorial: Lumen
Il·lustrador: Nella Bosnia 


Aquest llibre tracta d'una nova aventura d'Asolina. En aquesta ocasió haurà de lliberar a tres princeses que són presoneres del "Terrible Brujón", a la montanya Esmeralda. Però per poder arribar fins allà, Asolina haurà de superar molts obstacles. 


Títol: Historia de unos bocadillos   
Editorial: Lumen
Il·lustrador: Margherita Saccaro


Al poble de Ita, les mares i les filles s'encarreguen de fer els entrepans que després enviaran a la Casa Gran dels Homes. Ningú sap que fan els homes en aquella casa, fins que, Ita, una nena curiosa i aventurera, decideix investigar pel seu compte. 

  • Pel que fa a les il·lustradores d'aquests llibres a continuació podeu llegir informació sobre elles: 

Nella Bosnia 


Italia, 1946. Va estudiar Art a Milán i va treballar com a decoradora i com a estilista en la creació de productes tèxtils per a la firma La Rinascente, on va coincidir amb Adela Turín, amb la que va fundar la col·lecció de llibres "Dalla parte delle bambine". Com a il·lustradora ha col·laborat en editorials d'Itàlia i França.





2. BEATRIZ MONTERO 




Beatriz Montero és contacontes, filòloga i escriptora. És coordinadora de la Red Internacional de Contacontes (RIC). La seva primera gira internacional com a contacontes va ser al 1997, en teatres d'Argentina i Mèxic. Des de llavors no ha parat de contar. 

Ha contat contes en els principals festivals internacionals de narració oral i teatres de Singapur, Índia, Brasil, Holanda, Mèxic, Argentina, Costa Rica, Uruguai, Marroc i Espanya, així com en altres teatres, biblioteques, escoles i centres culturals.

Es especialista en Animació a la Lectura i té publicats relats breus en diverses antologies.
  • Alguns dels llibres que va escriure: 

Títol: Tengo tres mamás 
Editorial: La Librería
Il·lustrador: Luis Tobalina


Quan els pares de la Sofía es van separar, ella va començar a tenir les coses repetides: 2 cases, 2 llits, 2 raspalls de dents. Podia anar 2 dissabtes seguits al parc "Polvoranca" per a fer 2,4,6 activitats diferents. Però després la Sofía, va tenir que aprendre a contar més ràpid perquè tenia 2 mares... i després 3... "Tres mares?" Això és impossible, va dir el seu amic Raúl.  


Títol: Hay un monstruo en el colegio 
Editorial: La Librería
Il·lustrador: 20 infants de tres escoles de Cuenca


Als infants els agrada imaginar-se que són els personatges d’una historia o d’un conte. Aquest és un projecte i idea de Beatriz Montero, que porta a terme a escoles on el conte pren vida. Tant infants, com professors i pares participen a la historia.


És un bon recurs educatiu per treballar l’animació a la lectura a l’aula. Des del punt de vista de la psicologia infantil ajuda a desenvolupar la personalitat i l’autoestima de l’infant.



Títol: El príncipe caprichoso 
Editorial: Combel
Il·lustrador: Ivan Zigg


El príncep capritxós es cansa molt ràpid dels regals i sempre vol un de nou i cada vegada més extrany. 


Títol: El Señor Ramón y la Señora Ramona  
Editorial: OQO Editora
Il·lustrador: Leire Salaberria



RIC-RIC-RIC! ... Aquell soroll no cessava, i la senyora Ramona es va espantar molt. ¡Ramón! Que et despertis!. Amb aquesta història, els més petits comprenen que la por no els ha de paralitzar i a més comproven que comparteixen més coses amb els adults del que ells pensen: la por a allò desconegut (la nit, sorolls estranys...). És inherent a la condició humana i, per tant, no és una cosa del que s’han d’avergonyir.




Títol: La escalera
Editorial: OQO Editora
Il·lustrador: Raúl Nieto Guridi







El carter va pujar, pujar, pujar per l'escala. Va trucar a la porta: Ding-dong!¡Ding-dong! No hi havia ningú .Va deixar la carta al terra i va baixar,baixar, baixar per l'escala. Aquest conte busca despertar les capacitats intel·lectuals dels infants. Per això, té una estructura senzilla i repetitiva que facilita la memorització i el joc. El relat és perfectament comprensible a través de les il·lustracions.


  • Pel que fa als il·lustradors d'aquests llibres a continuació podeu llegir informació sobre aquests: 


Luis Tobalina 


És un dibuixant madrileny que compta amb una llarga carrera com a il·lustrador per revistes com Escola Espanyola (1991-2003) i per a nombrosos llibres infantils i de text.




Ivan Zigg





Il·lustrador, escriptor i performer. Va guanyar el premi Jabuti per la il·lustració de llibres dels millors nens al 2004. També va escriure les seves pròpies històries com "Elefante cayó, secreto i sólo un minuto". 







Leire Salaberria

Il·lustradora i escriptora. Va estudiar Belles Arts a la Universitat del País Vasc, 
on es va especialitzar en pintura i il·lustració. 



Raúl Nieto Guridi



Va néixer a Sevilla, el 14 d'octubre de 1970.  Va estudiar Belles Arts a la Universitat de Sevilla i des de llavors ha treballat professionalment en quasi tots els camps de la imatge, el disseny i la publicitat des de 1995.

Es va especialitzar en el camp del disseny gràfic, tant a nivell institucional com publicitari.

Des de l'any 2010 s'ha concentrat en la il·lustració editorial, amb títols com “ A lo bestia” de Mar Benegas i Don Galindo i el Tornado, i “El viejo y la margarita”.

Actualment compagina el seu treball de professor de secundària amb el treball d' il·lustrador infantil.





3. BEATRIX POTTER


 


Beatrix Potter, o Helen Beatrix Potter va néixer al districte de South Kensington, a Londres, el 28 de juliol de 1866. Va ser una escriptora i il·lustradora britànica de literatura infantil; també una botànica significativa. El seu personatge més famós és en Pere Conillet (Peter Rabbit).


  • Alguns dels llibres que va escriure: 

Títol: El cuento de Perico, el conejo travieso 
Editorial: Debate
Il·lustrador: Beatrix Potter




Perico era un conill molt inquiet. Era bastant diferent de les seves germanes, les tres conilletes eren molt bones i obedients. Ell només volia viure aventures, i un dia sense fer cas del que li deia la seva mare, va anar a l'hort del Senyor Mac Gregor. Allà gaudia menjant pastanagues, enciam... Però de sobte, va passar una cosa extranya...



Títol: Las travesuras de Perico el conejo y sus amigos
Editorial: Beascoa
Il·lustrador: Beatrix Potter





En aquest llibre es narren onze divertides aventures protagonitzades pels personatges de Beatrix Potter, amb petites notes que continuaran la història en forma de lliçons, les quals incitaran als nens i nenes a extreure les seves pròpies conclusions sobre les diferents situacions que es relaten. 


Títol: El sastre de Gloucester
Editorial: Debate
Il·lustrador: Beatrix Potter



Un pobre sastre té l'encàrrec de fer un luxós vestit de noces, brodat, per a l'alcalde, però de sobte es posa malalt i ha de marxar a casa sense acabar-ho. El matí del casament torna al taller i es queda sobtat en trobar el vestit i l'armilla acabats. 


Títol: El cuento del señor Raposo
Editorial: Debate
Il·lustrador: Beatrix Potter



La història succeeix a Sawrey (Anglaterra), en els exuberants boscos plens de color i bellesa natural i té com a protagonistes a la família de conills formada per Flora i Benjamí i els seus set fillets que han desaparegut i han vist el vell teixó Tomàs carregant un pesat sac, Benjamí surt a buscar-los en companyia del conill Perico l'entremaliat.



Títol: El cuento de la ardilla Nogalina 
Editorial: Circulo de lectores
Il·lustrador: Beatrix Potter



Aquest conte tracta sobre una cua, la cua d'un petit esquirol vermell, de nom Nogalina, la qual tenia un germà que es deia Comebayas i molts cosins que vivien en un bosc a la vora del riu. 




4. ALMUDENA TABOADA




Va néixer el 1962 a Madrid. El seu pare pertanyia a una aldea gallega amagada, sent nena, escoltava les primeres llegendes, habitualment d'esperits fantasmagòrics, al voltant d'un foc alimentat amb llenya de roure i castanyer. El fum impregnava la seva roba i, juntament amb els mantons negres i el cruixit de la fusta corcada, s'anava cada nit a dormir amb por. Les llegendes gallegues van ser el que li van fer triar estudiar per a mestra de Literatura Infantil.
  • Alguns dels llibres que va escriure: 

Títol: El canguro arturo 
Editorial: Ediciones SM
Il·lustrador: Avi 




Artur era un cangur petit i grassonet com un globus ple de llaminadures. Li agradava la xocolata i s'empipava si el seu pare no li donava quan ell ho demanava. El cangur Artur és golós i tossut. Quan ningú el veu menja gelats de menta i mel. La seva panxa és tan gran que quan vol saltar no pot fer-ho. Es cansa al caminar i li costa molt córrer. 


Títol: Cirilo, el cocodrilo 
Editorial: Ediciones SM
Il·lustrador: Adriana Ribó 




Cirilo és un cocodril que va néixer amb la pell de color groc, i això provocava rialles entre la resta d'animals que habitaven al bosc. Ell es sentia molt trist i s'amagava a la panxa de la seva mare, a la que li demanava que el pintes de color verd per no ser diferent als altres. En arribar el carnestoltes, Cirilo descobrirà que ser de color groc té els seus avantatges i que gràcies això es convertirà en el rei de la festa. 




Títol: La tortuga Marian
Editorial: Ediciones SM
Il·lustrador: Ana López Escrivá




Marian és una tortuga de pell rugosa amb ulls nets i tendres. S'espanta si el vent bufa fort, amaga el cap i no el treu fins que l'aire es calma. Marian es lleva d'hora, es renta la cara i es vesteix a poc a poc. Beu suc de llimona, es raspalla les dents, agafa la cartera i, poc a poc, camina cap a l'escola. Un conte sobre la síndrome de Down.


Títol: Sofía, la golondrina 
Editorial: Ediciones SM
Il·lustrador: Ana López Escrivá



Sofía és una oreneta cega però se sap guiar per les olors i l'oïda. És un conte sobre la ceguesa i el respecte a les diferències, fomentant la empatia amb les persones amb discapacitat visual. 



Títol: El grillo Benito 
Editorial: Ediciones SM
Il·lustrador: Adriana Ribó 




Benito pateix una malaltia des de ben petit. Quan era molt petit se li va posar la gola vermella i va tenir molta febre. Quan es va recuperar, Benito s'havia quedat sord. 

Entre els seus amics, es troben un grup d'insectes que tenen un grup de música. Benito no pot escoltar-los però aprèn a sentir les vibracions i gaudeix de la música i el ball a la seva manera en companyia dels seus amics.

Un conte sobre la sordesa amb recomanacions per a pares i activitats perquè el nen emfatitzi amb les persones sordes.


  • Pel que fa a les il·lustradores d'aquests llibres a continuació podeu llegir informació sobre aquestes: 

Ana López Escrivá



Ana López Escrivá va néixer a Madrid el 3 de gener de 1967.
És il·lustradora. Va començar la seva carrera professional al 1986 amb la publicació de l' obra "Cuatro palabras". Des de llavors ha realitzat nombrosos treballs, compaginant-los amb la il·lustració de les obres infantils amb la col·laboració en revistes i publicacions dirigides al públic adult: Marie Claire, La Gaceta de los Negocios, etc. 





5. ERIC CARLE 

Eric Carle va néixer a Syracuse, Nova York, el 25 de juny de 1929. És un autor i il·lustrador estatunidenc de literatura infantil. 

Quan tenia 6 anys es va traslladar a Alemanya, tot i que ell sempre va voler tornar als Estats Units, la terra de les seves felices memòries de la infància; per això l'any 1952va tornar a Nova York. Va començar treballant de dissenyador gràfic i més tard va ser director artistic d'una agència d'anuncis.

La seva carrera va començar fent els dibuixos del conte "Brown bear, brown bear, what do you see?" per l'autor Bill Martin Jr. Després ell va començar a crear les seves pròpies històries.
  • Alguns dels llibres que va escriure: 

Títol: Diez patitos de goma 
Editorial: Kókinos
Il·lustrador: Eric Carle  



Deu aneguets de goma cauen inesperadament al mar. Surant, surant, cadascun es creuarà amb peixos grans, aus elegants i animals divertits. Però només un ànec trobarà a algú molt especial. 


Títol: La pequeña oruga glotona 
Editorial: Kókinos
Il·lustrador: Eric Carle  



D'un ou neix una petita eruga golafre la qual és posa a menjar ràpidament, tot dient els dies de la setmana l'eruga va travessant els aliments fins arribar al dissabte. Llavors li agafa mal de panxa i el diumenge es menja una fulla verda i per fi queda ben tipa. 
Finalment s'embolcalla en un capoll i es converteix en papallona.


Títol: Vols jugar amb mi?
Editorial: Kalandraka 
Il·lustrador: Eric Carle 





En aquest llibre s'explica la història d’un ratolí que va trobant diferents animals. A cadascú li demana si vol jugar amb ell, però tothom li diu que no, perquè tenen altres feines i cap s’hi apunta, només una rateta que surt al final de tot. L’argument presenta una situació repetitiva fàcil d’entendre, amb un llenguatge senzill que permet aprendre de forma immediata vocabulari d’animals.


Títol: Don caballito de mar 
Editorial: Kókinos
Il·lustrador: Eric Carle


 

La majoria de peixos, una vegada que la mare ha expulsat els ous i el pare els ha fecundat, els deixen abandonats. Però, existeixen excepcions. A vegades un dels progenitors cuida els ous, hi ha espècies com el "Caballito de Mar", "el pez espinoso", "la tilapia", entre d'altres que sorprenentment el pare es el que s'encarrega de cuidar-los. Aquest és el tema d'aquest conte. 


Títol: La mariquita gruñona 
Editorial: Kókinos
Il·lustrador: Eric Carle




La marieta sempre estava enfadada, era antipàtica i maleducada. No volia compartir el seu esmorzar amb ningú, i es pensava que era la més gran i la més forta de totes.

Aquest conte, seguint el joc de la marieta rondinaire, convida els nens a explorar els conceptes de l'hora, la mida, la forma i els modals.




6. LEO LIONNI




Va créixer a Amsterdam en un ambient artístic, la seva mare va ser cantant d'òpera, i el seu oncle Piet, un gran aficionat a la pintura, i des de ben jove va saber que aquest seria el seu destí. Malgrat això, la seva formació no va ser artística, sinó que es doctorà en Economia. El 1931 es va instal·lar a Milà i va entrar en contacte amb el disseny gràfic. Quan el 1939 es va traslladar a Amèrica, va treballar en una agència de publicitat de Filadèlfia, a la Corporació Olivetti i a la revista Fortune. La seva fama com a artista va anar creixent i els seus quadres s'exhibien a les millors galeries, des dels Estats Units fins al Japó.

Per saber-ne més...

  • Alguns dels llibres que va escriure: 

Títol: El somni d'en Mateu 
Editorial: Kalandraka
Il·lustrador: Leo Lionni 



L'art ho és tot per a en Mateu. La primera vegada que visita un museu li canvia la vida i descobreix un nou món de formes i colors que li serviran per plasmar els seus somnis sobre teles.


Títol: El petit blau i el petit groc 
Editorial: Kalandraka
Il·lustrador: Leo Lionni 




El petit blau i el petit groc” és un conte de 48 pàgines enquadernat en cartoné que narra la història de dos amics, el petit blau i el petit groc, que surten a jugar i, molt feliços de ser tan amics i passar-s’ho tan bé junts, s’abracen molt i molt fort i es converteixen en una taca verda. En tornar cap a casa, les seves respectives famílies no els reconeixeran i es posaran tan tristos que començaran a plorar….


Títol: Frederick 
Editorial: Kalandraka
Il·lustrador: Leo Lionni 



Els ratolins d'aquesta història tenen dues formes de veure la vida. A uns els preocupa que el blat de moro, les baies i la palla no faltin a l'hivern. I a Frederick li preocupa que quan arribi la neu ningú tingui ganes de xerrar, tot sigui gris i el fred es coli en el seu amagatall. Tots al final assaboriran les paraules, els colors i els raigs del sol.


Títol: Nadarín 
Editorial: Kalandraka
Il·lustrador: Leo Lionni 




En un racó perdut de la mar vivia feliç un banc de peixets. Eren tots vermells. Només un d'ells era tan negre com la closca d'un musclo. Nedava més ràpid que els seus germans i germanes. Es deia Nadarín. 


Títol: La casa más grande del mundo 
Editorial: Kalandraka
Il·lustrador: Leo Lionni 




En una família de cargols, un dels petits li diu al seu pare que, quan sigui gran, vol tenir la casa més gran del món. Sàviament, el seu pare li fa notar els inconvenients explicant-li una història d'un altre petit cargol que va aconseguir aquest desig i la seva casa va arribar a ser tan gran com un meló.




7. GERMANS GRIMM



Els germans Grimm foren Jacob Ludwig Karl Grimm (1785-1863) i Wilhelm Karl Grimm (1786-1859), dos germans nascuts a Hanau, catedràtics en l'especialitat de filologia germànica. Van realitzar extenses investigacions sobre l'alemany d'aquella època i també sobre el folklore de les diferents regions germàniques. Les històries de Jacob i Wilhelm Grimm estan recollides de les veus del poble o de manuscrits de les biblioteques on ells van treballar. El seu mèrit va ser saber donar a les narracions la senzillesa i saviesa natural de la tradició narrativa oral.

Per saber-ne més...


  • Alguns dels llibres que va escriure: 

Títol: La rateta que escombrava l'escaleta 
Editorial: Cruïlla 
Il·lustrador: Lluís Filella 


Hi havia una vegada una rateta que escombrava l’escaleta. La rateta era una jove bonica i encisadora, però era d’allò més despistada i li agradava ben poc treballar. Ella encara continuava somniant amb el seu príncep blau, tot i que començava a sentir-se farta d’esperar. Un bon dia, la rateta va trobar un dineret i va comprar un llacet preciós. Ben aviat, comencen a acostar-s’hi pretendents de tota mena, cadascun virtuós d’un estil musical diferent. El gall, el gos, l’ase, la cabra i el gat cantaran i ballaran per a la rateta. Qui serà l’escollit per la protagonista?


Títol: Els músics de Bremen 
Editorial: Cruïlla 
Il·lustrador: Xavier Salomó 




Els músics de Bremen tracta la història de quatre animals: un gall, un gat, un gos i un ase, que volen ser sacrificats pels amos, perquè comencen a ser vells. Aquests animals es retroben fugint cadascun del seu propietari de camí cap a la ciutat de Bremen. Aviat es fan amics i decideixen, seguint la proposta de l'ase, de crear un grup de música per poder-se guanyar la vida.


Títol: Les set cabretes i el llop 
Editorial: Baula 
Il·lustrador: Mercè Arànega 



La mare de les cabretes avisa a les seves filles que no obrin a ningú mentre ella va a comprar. Poca estona després de que ella marxès, el llop truca a la porta i les intenta enganyar per a que l'obrin dient que és la mare però les set cabretes li diuen que té la veu massa ronca per ser la seva dolça mare. Llavors el llop pren ous per aclarir-la. Les cabretes li diuen la segona vegada que té les potes negres, per tant, el llop se les enfarina abans de trucar per tercer cop. Llavors, les cabretes el creuen i l'obren. D'aquesta manera, el llop aconsegueix entrar a la casa i se les menja a totes menys a l'última, que s'amaga dins el rellotge i explica a la mare el que ha passat.




Títol: La Ventafocs
Editorial: Combel 
Il·lustrador: Maria Espluga 



La ventafocs explica la història d'una noia jove molt bella, que en morir-se el seu pare després d'haver-se casat per segon cop, queda privada del paper que li corresponia a la família. La seva malvada madrastra i les seves cruels germanastres li imposen el paper d'esclava domèstica i, com que l'odien tant, li posen el sobrenom de "Ventafocs".

La vida de la Ventafocs canvia de cop quan s'assabenta que a la cort tindrà lloc un ball en el qual el príncep escollirà la seva esposa. 

Amb l'ajut màgic de la seva fada padrina, la noia pot acudir al ball, amb un meravellós vestit de seda (a pesar de l'oposició de la madrastra). Al ball atreu l'atenció del príncep amb el qual balla tota la nit. A les dotze de la nit però, ha de marxar (ja que és l'hora en què es trenca l'encantament fet per la fada padrina). Però la Ventafocs se'n va tan de pressa que en la fugida perd una de les seves sabatetes de cristall. El príncep, molt enamorat, troba la sabateta i anuncia que es casarà amb l'única noia del regne que tingui els peus prou petits per calçar-la.



Títol: Hansel y Gretel
Editorial: Parramón
Il·lustrador: Victor Escandell





Hänsel i Gretel són dos germans d'una família molt pobre de llenyataires. La madrastra convenç el seu pare d'abandonar-los al bosc per no haver de repartir amb ells el menjar familiar però ells poden tornar a casa seguint un rastre de pedretes que havien deixat pel camí. El llenyataire repeteix l'operació i aquest cop el rastre està fet d'engrunes de pa, que es mengen els ocells i per tant els nens es perden.
Intentant tornar, troben una caseta feta de llaminadures i xocolata. Quan estan menjant-se trossos de finestres i la tanca, surt una vella que tanca en Hänsel a una gàbia i fa de la Gretel la seva minyona. Amenaça amb menjar-se el nen quan estigui gras, per això cada dia l'alimenta amb les llaminadures. El Hänsel, però, aprofita que la bruixa no veu bé i mostra un osset de pollastre quan ella li diu que tregui el dit per la gàbia per veure si s'ha engreixat.

Un dia, farta d'esperar, mana la Gretel que prepari una olla per cuinar-los a tots dos. Quan s'apropa per veure si està prou calenta, la nena empeny la bruixa a dins, allibera el Hänsel i surten corrents agafant les joies de la dona i llaminadures per al camí. Viuen feliços amb el seu pare amb les noves riqueses per sempre.



  • Pel que fa als il·lustradors d'aquests llibres a continuació podeu llegir informació sobre aquests: 


Lluís Filella



En Luis Filella ha publicat més de 100 treballs, i es pot dir que és un il·lustrador dedicat de cap a peus a la seva feina. Entre els seus treballs trobem contes, llibres de text, postals i felicitacions… A ell el que més li agrada és el conte infantil, tot i que es dedica majoritàriament al llibre de text, ja que permet fer una quantitat més gran de dibuixos i econòmicament resulta més rentable. Té un estil molt característic, i ha il·lustrat alguns clàssics com la Rateta que escombrava l’escaleta, en tabalet, el Gegant del Pi, la Rínxols d’or… 


Xavier Salomó



Xavier Salomó i Fisa és un il·lustrador català nascut a Sabadell el 1976. Fill d'una maquilladora de teatre i d'un banquer. Després de passar per la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona, decideix matricular-se a l'Escola Massana de Barcelona. Estudia dibuix, gravat i il·lustració.
Culmina els seus estudis amb Matrícula d'Honor i una beca per fer una estada al taller de gravat del Poble Espanyol. D'aleshores ençà, ha dedicat la seva vida professional a la il·lustració. Treballa per a les principals editorials catalanes, espanyoles i franceses. Ha guanyat dues vegades el Premi Junceda: l'any 2006, als millors llibres il·lustrats de no-ficció i l'any 2010, als millors llibres de ficció.

Mercè Arànega

Mercè Arànega i Español és il·lustradora i escriptora. Va néixer a Badalona el 1948.Ja des de molt petita les seves afeccions eren dibuixar i mirar les imatges dels contes. La fascinaven personatges com el Gat amb botes o les Set cabretes i el llop. Compaginava la lectura de contes amb la de tebeos i li agradava tant observar els dibuixos del Capitán Trueno com les princeses de l’Azucena. 
Va estudiar disseny gràfic a l’Escola Massana (Centre Municipal d’Art i Disseny de Barcelona) i tècniques del gravat, especialitats de litografia i calcografia, a l’Escola Superior de Disseny i d’Art Llotja, també de Barcelona.

Al llarg de la seva trajectòria professional ha pintat quadres, ha fet exposicions i, durant dotze anys, ha portat un taller de plàstica en una escola. També ha impartit classes de procediments i tècniques en l’especialitat d’il·lustració a l’Escola Llotja de Barcelona, però la feina d’il·lustradora és la que ha centrat, preferentment, el seu treball. És una de les il·lustradores més productives.


Maria Espluga




Maria Espluga va néixer el 1968 a Barcelona. És il·lustradora i autora de contes, actualment col·labora com a dissenyadora de vestuari de teatre per a nens. Amb EDEBÉ ha il·lustrat varies obres en la col·lecció TUCÁN: El amigo indio, Cómo corregir a una maestra malvada, El Gigante Tragaceibas…






Victor Escandell



Va estudiar Disseny Gràfic a l' Escola Massana de Barcelona, va iniciar la seva trajectòria professional com a il·lustrador al 1989 treballant en series d' animació per a la productora D’Ocon Films Productions. 

Des de 1994 va col·laborar amb agències de publicitat il·lustrant campanyes gràfiques i de televisió, d' àmbit nacional i internacional. 

En el món editorial ha publicat llibres i àlbums il·lustrats tant per al públic infantil com per adults.





8. CHARLES PERRAULT  




Charles Perrault va néixer a París el 12 de gener de 1628, va ser un escriptor francès. Fou membre de l'Académie Française des del 1641, i autor del cèlebre llibre Contes de ma mère l'Oye (1697), amb relats que van esdevenir clàssics, essent versionats pels germans Grimm i d'altres.

Charles va començar a estudiar literatura al Collège de Beauvais, fins que decidí barallar-se amb els seus mestres i li fou permès encarregar-se ell mateix dels seus propis estudis i manera d'estudiar. Obtingué el seu títol de llicenciat en dret a Orleans el 1651, i fou quasi immediatament cridat de París on, així i tot, practicà per un breu període de temps. El 1654 el seu germà fou nomenat intendent en cap de les construccions reials i feu de Charles el seu secretari. Començà a guanyar reputació literària devers el 1660 amb alguns versos lleugers i poesies amoroses i dedicà la resta de la seva vida a la promoció de l'estudi de la literatura i les arts.

Per saber-ne més...


  • Alguns dels llibres que va escriure: 

Títol: Pulgarcito 
Editorial: Laberinto 
Il·lustrador: Nicoletta Costa 


Fa molts i molts anys, hi havia un llenyataire que tenia set fills, tots nens. El més petit i espavilat era tan alt com un polze, i per això li deien Polzet. La família cada cop era més pobra i no tenien prou menjar per a tots. Així va ser que el llenyataire va decidir d’abandonar els fills. Un matí els va portar al bell mig del bosc, i els hi va deixar. 


Títol: Barbablava
Editorial: Laberinto
Il·lustrador: Francesco Altan






Barbablava era un noble ric i poderós que es va casar amb una dona jove. Li va oferir llibertat total amb una única prohibició: no podia obrir una determinada cambra del castell. Aprofitant un viatge del marit, ella va deixar-se emportar per la curiositat i va entrar a l'habitació, on va veure els cadàvers de diverses dones, les anteriors esposes de Barbablava. 



Intenta amagar el seu descobriment però la clau de l'habitació és màgica i es taca de sang. Barbablava torna del viatge i veu que l'esposa coneix el seu secret, de manera que intenta matar-la. Els germans de la dona, que venien de visita, eviten a l'últim moment l'assassinat i degollen Barbablava. 



Títol: El gat amb botes
Editorial: Baula
Il·lustrador: Ximena Maier






Un moliner tenia tres fills. Al petit només li deixà en herència un gat màgic, que digué al seu amo que l'ajudaria a fer-se ric. Vestit amb unes botes, va anar al castell del rei a convidar-lo a visitar el Marquès de Carabàs, nom que es va inventar per al seu amo. El rei accedí i va muntar en la seva carrossa amb la seva filla.



El gat va amenaçar els camperols de la vora, dient-los que havien de dir que treballaven per al suposat marquès, o se'ls menjaria. Espantats per un gat que consideraven embruixat, tots deien al pas del rei que pertanyien al ric Marquès de Carabàs. En arribar a un llac, el gat va fer ficar el seu amo a dins i va començar a cridar que s'ofegava. El rei passava per allà i va ordenar els seus homes que el rescatessin i el vestissin. Impressionat per la riquesa que se suposava que tenia i per l'enginy del jove, va donar-lo la mà de la seva filla.



Aleshores el gat va anar al castell d'un ogre que tenia el poder de transformar-se en qualsevol criatura. El va insultar, dient que només s'atrevia a canviar en monstres i el va retar a esdevenir quelcom petit. Quan l'ogre es va transformar en un ratolí, el gat se'l va menjar i així va quedar el castell lliure per a la residència de la parella reial, els quals van nomenar el gat conseller del regne.


Títol: La bella durmiente del bosque
Editorial: Kindle
Il·lustrador: Michael Bychkov





Una princesa és maleïda per una bruixa: si es punxa cosint, morirà. Una fada intenta treure-li poder a l'encanteri i el reformula dient que en punxar-se amb una filosa, caurà adormida durant cent anys, fins que un veritable petó d'amor la despertarà (fet que aconsegueix el Príncep Encantador després de vèncer diversos perills).

Aquesta versió bàsica ha patit modificacions en les successives reedicions, que han anat complicant la història (detallant per exemple la infància de la princesa, la intervenció segona de la bruixa, les aventures del príncep o l'enfrontament de la parella amb l'ogressa-sogra).




Títol: Piel de asno
Editorial: Parramón 
Il·lustrador: Fina Rifà 


Un rei tenia una bella dona, un castell i riqueses i un ruc meravellós, el qual feia excremets d'or. Un dia va morir la seva dona, després d'haver-li promès que no es casaria fins que no trobés una dona igual de bonica que ella. Encara que el rei estava molt trist, el van convèncer per buscar una altra dona.

  • Pel que fa als il·lustradors d'aquests llibres a continuació podeu llegir informació sobre aquests: 



Nicoletta Costa


Nicoletta Costa va néixer al 1953 a Itàlia. És va llicenciar en Arquitectura a la Universitat de Venecia el 1978, ha dedicat tota la seva vida a escriure i il·lustrar llibres infantils. Ha guanyat nombrosos premis, entre ells el Premi Andersen a la millor il·lustradora i la Ploma d'Or de Belgrado. 




Francesco Altan


Francesco Altan va néixer a Treviso, Itàlia, al 1942.
Va estudiar Arquitectura a Venecia i va començar a dedicar-se a l'escriptura i la il·lustració de contes infantils quan va néixer la seva primera filla. A més a més de literatura infantil, també va il·lustrar llibres de ficció per adults i va escriure guions per a la televisió. Un dels seus treballs més destacats és la il·lustració de diverses obres de Gianni Rodari. 




Ximena Maier



Ximena Maier va néixer a Madrid el 1975. Va estudiar Belles Arts a Sevilla. Ha treballat com a il·lustradora des de 1999 per a nombroses empreses de Nova York i Singapur. Ella també és il·lustradora de llibres de cuina, guies de viatges i llibres infantils. Actualment viu a Anglaterra. 






Fina Rifà 



La il·lustradora Fina Rifà, barcelonina nascuda a Palma, ha tingut una formació diversa en pintura i dibuix.

Amb la il·lustració del llibre Chiribit, de Marta Mata, el 1963, Fina Rifà comença una llarga trajectòria com a dibuixant de més de dos-cents títols. Especialitzada en la il·lustració de llibres infantils i juvenils, ha col·laborat en diverses editorials catalanes. La seva condició de mestra afegeix, a un estil personal, la característica de descripció comunicativa.









9. GIANNI RODARI


Gianni Rodari, mestre, periodista, i escriptor va néixer a Itàlia el 1920, i va morir el 1980. És un dels grans mestres dins de la literatura infantil i la seva obra és reconeguda al món 
sencer.

Rodari començà a escriure per als nens a
l 1948. L’any 1970 li fou atorgat el premi internacional Andersen de literatura. 



  • Alguns dels llibres que va escriure: 

Títol: Contes per telèfon
Editorial: Joventut
Il·lustrador: Emilio Urberuaga





Hi havia una vegada... una nena el pare de la qual era representant de comerç i estava de viatge sis dies a la setmana. Però aquella nena no podia adormir-se sense que li expliquessin un conte. I cada nit, el seu pare li trucava per telèfon i li explicava un conte. Diuen que els contes eren tan bons que fins i tot les senyoretes de la centraleta interrompien totes les telefonades per escoltar-los. I aquest és el llibre d'aquells contes.


Títol: La góndola fantasma 
Editorial: Anaya 
Il·lustrador: Federico Delicado 



Una góndola fantasma navega sense gondoler pels canals de Venecia. Polichinela, Arlequín, Alí Badaluc, el capità Tartaja i altres personatges estan molt interessats en saber on anirà a parar aquesta góndola misteriosa. 


Títol: Las aventuras de cebolleta 
Editorial: La Galera 
Il·lustrador: Raul Verdini 


Cebolleta viu en un país on tots els habitants són cireres, tomàquets, carabasses...I tots estan gobernats pel terrorífic Príncep Limón. Cebolleta decideix combatre contra ell amb tot tipus d'armas extranyes i divertides. 


Títol: Confundiendo historias
Editorial: Kalandraka
Il·lustrador: Alessandro Sanna 


Gianni Rodari, el seu autor, ens presenta un joc acompanyat amb il·lustracions de Alessandro Sanna. No és el conte tradicional, és una versió de la Caputxeta Verda... Noooo! Caputxeta Vermella, corregeix Sarita. Està bé, està bé, és una versió de la Caputxeta Groga... Nooooooo, repeteix Sarita. 

El conte de Gianni Rodari provoca somriures en els petits, aviat entenen que l'autor els està prenent el pèl, gastant una broma... 



Títol: Molts contes per jugar
Editorial: Alfaguara Grup Promotor
Il·lustrador: Gianni Peg



Molts contes per jugar inclou vint contes. En ells, Rodari mostra la seva ironia i destaca elements com l'amabilitat, la generositat i la imaginació. Cada conte té tres finals. D'aquesta manera el lector pot escollir el que més li agradi.


  • Pel que fa als il·lustradors d'aquests llibres a continuació podeu llegir informació sobre aquests: 

Gianni Peg 


Gianni Peg (Siena, 1940) és un veterà dels còmics, de les il·lustracions editorials i dels dibuixos animats. Pel que fa al còmic, els seus personatges més coneguts són Babusse, Casanova i Fantom, publicat en dotze llengües diferents. D’altra banda, Peg també ha il·lustrat uns 30 llibres per a nois i

noies, i ha dut ha terme més d’un centenar de pel·lícules curtes de dibuixos animats.



Alessandro Sanna

Va estudiar pintura a Bolonya i disseny gràfic a Verona. És professor en l'Acadèmia de Belles arts i en l'Institut Andrea Palladio d'aquesta ciutat véneta. També imparteix seminaris i tallers sobre disseny i educació visual per a nens i adults. Des de 1996 s'ha dedicat a la il·lustració de llibres d'autors contemporanis com ara Gianni Rodari, Beppe Fenoglio o David Grossman, i de clàssics com els Germans Grimm, Miguel de Cervantes o Herman Melville, entre d'altres. 




Raul Verdini 

Nascut a Roma (Itàlia) en 1899. Als vint-i-dos anys que ja estava treballant en el periodisme i en 1931 va començar a treballar amb Marco Aurelio. 

També col·labora amb la taula i en 1933 il·lustra "La taula de capatàs" , publicat per la Presidència Centreamèrica Opera Balilla. 




Federico Delicado 


Va néixer a Badajoz al 1956. Es va llicenciar en Belles Arts a la Universitat Complutense de Madrid. L'any 1970 comença la seva activitat com a il·lustrador realitzant materials audiovisuals i va continuar dibuixant en premsa. Ha participat en exposicions de pintura i d'escultura. Actualment es dedica a la il·lustració de llibres infantils i juvenils.





Emilio Urberuaga 

Emilio González Urberuaga neix en 1954 a Madrid. A partir de 1982 comença el seu treball com a il·lustrador i autor de llibres infantils. Ha treballat en diferents camps de les arts plàstiques com el grafisme, l'estampació o el gravat.

Realitza il·lustracions per a periòdics, revistes, llibres de text, cartells publicitaris i llibres. La seva obra exposada a diversos països europeus, es caracteritza pels traços senzills, normalment en blanc i negre, i en ocasions li afegeix una mica de color.

És l'il·lustrador de molts dels llibres de l'autora Elvira Lindo. I és el “pare” de Manolito Gafotas.

L'obra d'Emilio González Urberuaga, es troba en el Gabinet d'Estampes de la Biblioteca Nacional, en la Fundació Juan March, en la Caixa d'Estalvis de Granada, el Museu de Dibuix Castillo de Llares i el Museu del Mil·lenari de Sofia (Bulgària), entre altres centres artístics.

És l'únic il·lustrador espanyol l'obra del qual està representada en el Chihiro Art Museum de Tòquio.


10. MAR PAVÓN 





Nascuda a Manresa, 1968. Poeta i narradora, encara que a ella, per allò que sempre camina en els núvols, li agrada més que la qualifiquin de “somiadora d'històries”. Alguns dels seus textos per a adults han vist la llum en diferents publicacions especialitzades en literatura. No obstant això, el seu univers literari va donar un gir de 180 graus en 1996, amb el naixement del seu fill, a qui va dedicar el seu primer poemari, Yeray poeto. Escriu indistintament en castellà i català. Té publicats diversos llibres infantils com Despert! i El Apestamegas alguns d'ells, fora d'Espanya, així com poemes i contes en diaris, revistes, antologies, llibres de text… Ha estat traduïda al gallec, basc, anglès, francès i portuguès.


Per saber-ne més...

  • Alguns dels llibres que va escriure: 

Títol: Un bon dia un barret
Editorial: Barcanova
Il·lustrador: Anna Clariana




Un bon dia, un barret va sortir volant de l'aparador de la barreteria, i es va anar encaixant al cap de diversos i estrambòtics personatges: un cobrador de rebuts carbassa, un lladre de cortines de bany…... A tots ells formulava la mateixa endevinalla: 

"Sóc el barret que dóna briu i ombriu i teu seré si el meu nom dius".

Però, potser perquè tots tenien pressa, o perquè la sort no els acompanyava, cap de les respostes que donaven al barret no era la bona. Aquest, finalment, va conèixer la Lia, una nena d'allò més eixerida, i amb tot el temps del món per endavant….



Títol: La gallina cocorina
Editorial:Cuento de luz 
Il·lustrador:Mónica Carretero



Cocorina és una gallina simpàtica i afectuosa, però alhora despistada. Tanmateix, els seus tres pollets tenen clar que no la canviarien per res del món, perquè l’amor que senten per ella tot ho perdona. Però un rumor mal intencionat comença a circular pel galliner...

Un deliciós conte en vers, ideal per aprendre a acceptar els defectes dels que ens envolten i a ignorar les xafarderies.



Títol: Ranilda
Editorial: OQO Editora
Il·lustrador: Chloé Rémiat




Ranilda és una granota molt guapa, malgrat que ella no ho sap. Cada dia es mira a l’aigua, i com que no li agrada el seu aspecte, sempre està trista.

Una tarda, la seva veïna, la tortuga, que és molt de la broma, li fa creure que en realitat és un príncep encantat. Només, però, podrà recobrar la seva autèntica aparença si una donzella li fa un petó....





Títol: La Zaira i els dofins
Editorial: Cuento de luz
Il·lustrador: Cha Coco




La petita Zaira, al costat d’uns amics, veu diàriament dofins a la font de la plaça. Aquesta situació provoca la mofa dels altres nens. Tanmateix, i gràcies precisament al poder de la seva imaginació, la nostra protagonista no només fa cas omís dels qui l’envolten, sinó que recorre a una simpàtica fada que no dubta a posar-se al seu servei. 

La il.lusió cobra protagonisme en aquesta historia, que posa l’accent en la imaginació com a mitjà ideal per a donar ales als nostres jocs i somnis.



Títol: ¡Despierto!
Editorial: Apila
Il·lustrador: Edu Flores



Hi ha algú que no pot dormir. Un grill, un llop, un tro i molts sorolls més no li deixen pegar ull. Qui serà aquest misteriós personatge?



  • Pel que fa als il·lustradors d'aquests llibres a continuació podeu llegir informació sobre aquests: 


Anna Clariana


Ha estudiat disseny gràfic a l'Escola Eina i dibuix en l'Escola d'Arts Aplicades de Terrassa. Ha publicat els seus treballs des de 1980 en les principals editorials de Catalunya i de la resta de l'estat espanyol: Cruïlla Barcanova, Vicens Vives, Casals, Bromera, Anaya, SM, Cercle de Lectors...

És il·lustradora tant de llibres de text com d'àlbums il·lustrats i ha col·laborat amb revistes com Cavall Fort i Mil Dimonis. La seva obra, on utilitza diferents tècniques (aquarel·la, acrílic, collage...), ha rebut diferents premis: Premi Pintura Jove (Terrassa, 1980), Premi Cartell de Festa Major (Terrassa, 1981 i 1996), Premi Cartell Saló del Llibre Infantil i Juvenil (OEPLI, 1998), Accesit Premi Lazarillo (OEPLI, 2000), Premi Parcir (Manresa, 2007).




Mónica Carretero



La il·lustradora i dissenyadora gràfica Mónica Carretero (Madrid, 1971, resident a Segòvia) és especialista en pintura decorativa i ara està bolcada en els llibres infantils, propis i aliens. “Dibuixar és el que més m'agrada. Crear i parlar amb els meus personatges, omplir-los de color i ajudar-los a ser com ells volen”, compte en la seva biografia de Canal Lector. “Després de treballar com a dissenyadora gràfica, dirigir el departament d'art d'una revista de viatges i, encara que soni estrany, fer pastissos i pastissos com una boja en el meu petit restaurant... per fi il·lustro, que és el que millor sé fer”.

Chloé Rémiat




Chloé Rémiat és una excepcional il·lustradora francesa que treballa el paper de la meravella.

Les seves il·lustracions són en realitat petites escultures de paper maché que fotografia i munta perquè finalment estiguin en 2 dimensions, així les seves creacions passen a paper i il·lustren contes i targetes.

Crea escultures individuals i petites caixes amb una escena concreta.



Cha Coco


Cha Coco és un il·lustrador per a la revista Laisla i exprofessor d'art i columnista de la revista. Ell és el co-il·lustrador d'un mar de somnis trencats i els seus llibres inclouen Zaira i els Dofins (Medalla de bronze guanyador en el 2012 vivint ara premis).


Edu Flores


Nascut a Saragossa, 1970. Va sobreviure sense traumes visibles a una infància marcada per Heidi, Marco, Jackie i Nuca… Malgrat tots ells es va fer il·lustrador. En l'actualitat és professor de l'Escola d'Art de Saragossa i compagina la seva tasca docent amb treballs d'il·lustració infantil.




11. IELA MARI 



Va començar la seva trajectòria editorial en 1958, amb llibres pensats per als seus fills. Va estudiar disseny en l'Acadèmia de Brera (Milà), on va conèixer al seu marit, ell també dissenyador Enzo Mari, però la seva formació va ser pràcticament autodidacta. Va impartir classes a l'Escola de Disseny de Milà.

Per saber-ne més...


  • Alguns dels llibres que va escriure: 


Títol: El globito rojo 
Editorial: Kalandraka
Il·lustradora: Iela Mari 



Un llibre excel·lent per compartir i afavorir l'intercanvi de sensacions i impressions. Mostra el viatge d’un globus vermell que surt de la boca d’un nen. El globus es transforma en una poma, una papallona, una flor i torna cap al nen convertit en un paraigües.




Títol: La manzana y la mariposa 
Editorial: Kalandraka
Il·lustradora: Iela Mari 



Aquest llibre sense paraules aconsegueix transmetre el complex i sorprenent cicle vital d'una eruga. Al costat de la història de la metamorfosi, també som testimonis del pas de les estacions, del procés que marca el naixement, desenvolupament i mort, així com la reproducció que assegura la supervivència de l'espècie, o de la circularitat dels cicles naturals. Aquest extraordinari treball de disseny demostra que gairebé qualsevol tema pot posar-se a l'abast dels nens si passa per les mans d'un bon divulgador. 



Títol: El erizo de mar 
Editorial: Anaya  
Il·lustradora: Iela Mari 



En el començament hi ha un eriçó de mar, que es transforma en un porc espí, que passa a ser el cap d'un nen, que donarà lloc a una nova transformació... I així desfilaran, davant el lector, una successió de formes i colors per tancar la història una altra vegada en l'eriçó de mar.





Títol: Historia sin fin 
Editorial: Anaya  
Il·lustradora: Iela Mari 



Seqüència narrativa, on diversos animals, que són perseguits i alhora persegueixen als altres, participen de la mateixa història, sense fi o sense principi, segons es miri, igual que ocorre amb l'ou, el pollastre i la gallina. Els nens, sens dubte, li afegiran paraules, sons... provocant l'admiració i la nostàlgia en l'adult.

L'autora s'inspira en les idees de l'art aplicat a la pedagogia. S'inclouen dues històries: "Menja que et menjo" i "L'ou i la gallina", que mostren el cicle natural d'una cadena. En el primer cas l'alimentaria, amb diversos animals en cercle alimentant-se uns d'uns altres i, en el segon, la reproductora, amb l'evolució d'un ou des que és posat fins que es converteix en gallina.






Títol: Las estaciones 

Editorial: Kalandraka 

Il·lustradora: Iela Mari 





La història comença a l’hivern. És una història sense paraules. És silenciosa. Un niu buit a l’espera de nous ocupants i, en el seu cau còmode, un esquirol que esperava el desglaç. Tot sembla adormit, fins que un dia arriba la primavera: les llavors germinen, l’esquirol es desperta, l’arbre s’omple de fulles, ocells ocupen el niu i, tal com mana el cicle de la vida, tornem a l’hivern.





12. ANTONIO RUBIO 



Antonio Rubio neix a Toledo el 8 de Març de 1953. Cursa estudis de magisteri i exerceix la docència des de fa 27 anys. Compagina aquesta tasca amb la creació literària, tant la novel·la com la poesia i dirigeix les seves obres al públic infantil i juvenil. Moltes de les seves creacions poètiques han estat incloses en antologies. Des de jove col·labora en diverses revistes i diaris.






  • Alguns dels llibres que va escriure: 

Títol: Luna 
Editorial: Kalandraka
Il·lustrador: Óscar Villán 


Aquest conte conté unes pàgines, en les quals apareixen els mateixos dibuixos, diverses llunes iguals, l'únic que canvia es l'última il·lustració de cada una d'elles. 





Títol: Cinco 
Editorial: Kalandraka 
Il·lustrador: Óscar Villán 




Una luna, dos luna y sol, tres luna, sol y pez, cuatro, luna, sol, pez y gato, cinco, luna, sol, pez, gato y brinco.'



Títol: Cocodrilo 
Editorial: Kalandraka 
Il·lustrador: Óscar Villán 




Poema de colors per ser llegit i recitat. S'inicia amb un extravagant cocodril verd verd verd, que es puja en un bagul, que es puja en un castell, que es puja...



Títol: Miau 
Editorial: Kalandraka 
Il·lustrador: Óscar Villán 



Miau, miau, miau, diu el gat. Iíííí, Iíííí, Iíííí, diu el cavall. Kikirikí diu el gall. Mu, mu, muuu, diu la vaca. Cua, cua, cua diu l'ànec. Mare, mare diu el nen...





Títol: Pajarita de papel 
Editorial: Kalandraka 
Il·lustrador: Óscar Villán



Pajarita de papel pone en la mesa un mantel. Pajarita de papel en el mantel una jarra. Pajarita de papel con agua para beber. Pajarita de papel en el mantel un frutero. Pajarita de papel con fruta para comer. Pajarita de papel ahora invita a pajarito. Pajarita de papel y se sienta junto a él.




  • Pel que fa a l' il·lustrador d'aquests llibres a continuació podeu llegir informació sobre aquest:



Óscar Villán 



Va nèixer a Ourense en el 1972. Llicenciat en Belles arts, en l'especialitat de pintura. Amb el seu primer treball d'il·lustració per a públic infantil, "El petit conill blanc" (KALANDRAKA), va rebre el 1º Premi Nacional d'Il·lustració 1999. A l'any següent, aquesta obra va ser inclosa pel Banc del Llibre de Veneçuela al catàleg dels 'Millors Llibres per a Nens i Joves".






13. OLIVER JEFFERS 


És un artista australià de tremenda influència en la primera dècada del segle XXI. Els seus camps d'actuació van des de la il·lustració a l'escriptura, passant per la pintura.Quant a la seva faceta com a pintor, ha portat exposicions a les principals ciutats de tot el món. Però, sens dubte, Oliver Jeffers és famós pels seus llibres infantils. Els més coneguts són "Com atrapar un estel", "Objectes perduts", "The Day the Crayons quit" i "Comer Boy". De fet, tots ells han estat best-seller. L'estil de Jeffers és la tècnica mixta, i la seva forma de narrar és lleugera. Com a dibuixant freelance, Jeffers ha il·lustrat per grans companyies. La seva influència va portar a promoure el Dia del Llibre Il·lustrat a partir del 2007. Altres fites d'Oliver Jeffers són treballar amb U2 il·lustrant cobertes, campanyes publicitàries globals i rebre múltiples reconeixements com el Premi del Llibre Infantil Irlandès de l'any, el Premi Smarties i fins i tot un BAFTA per l'adaptació televisiva de "Objectes perduts". 


  • Alguns dels llibres que va escriure: 

Títol: Atrapat 
Editorial: Andana
Il·lustrador: Oliver Jeffers 


Un inesperat caos es produeix quan l'estel d'un nen es queda atrapat dalt d'un arbre. L'estel de Floyd es queda atrapat en un arbre, així que decideix llançar la seva sabata per fer-lo caure, però també es queda atrapada. Aleshores li llança l'altra sabata que també quedarà atrapada, amb una escala, una galleda de pintura, la pica de la cuina, un orangutan i una balena, entre altres coses! Aconsenguirà Floyd recuperar el seu estel?


Títol: El cor i la botella 
Editorial: Andana 
Il·lustrador: Oliver Jeffers



Hi havia una vegada una nena que tenia el cap ple de curiositat per totes les meravelles del món. Però, un dia es va produir un fet inesperat que la va fer sentir insegura, i va decidir que el millor que podia fer era guardar el seu cor en un lloc segur, a dins d'una botella. Va passar el temps, i un bon dia va decidir que volia recuperar-lo. Podrà trobar la forma de recuperar de nou el seu cor?





Títol: De vuelta a casa
Editorial: Fondo de cultura económica 

Il·lustrador: Oliver Jeffers



Un nen decideix fer un volt en l'avió que troba en el seu armari. Se li acaba la benzina i es queda atrapat en la Lluna. Allí coneix a un extraterrestre la nau del qual està espatllada. Les pors inicials que senten quan es troben, desapareixen per donar pas a una amistat que els portarà a ajudar-se mútuament buscant una solució.




Títol: Como atrapar una estrella 
Editorial: Fondo de cultura económica 

Il·lustrador: Oliver Jeffers



Cada nit un nen petit mira els estels des de la seva habitació i somia amb tenir un estel per a ell. Un dia, troba la manera d'atrapar-lo.


Títol: Perdut i trobat 
Editorial: Andana 
Il·lustrador: Oliver Jeffers


Una meravellosa història sobre el significat de l'amistat. Un dia arriba un pingüí a la porta d'un nen. Aleshores, el nen pensa que el pingüí s'ha perdut i tracta ajudar-lo a tornar al Pol Sud. Quan arriben allí, però, el nen descobreix que potser el pingüí no s'havia perdut, i en realitat estava buscant una altra cosa...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada